Een woordje van de eigenaar…

Welkom bij Service touringcarbedrijf Bergensche Busreizen.

Mijn naam is Martijn Woort directeur/eigenaar. Hier is een stukje over het ontstaan van mijn touringcarbedrijf.

Augustus 1989 was ik 5 jaar, mijn grootouders woonden in Spanje, en ik zat als klein kind altijd naast de buschauffeur, ik bewonderde iemand die zo’n grote reisbus reed van Nederland naar Spanje.

In 2004 na het afronden van de middelbare school (detailhandel) en vervolgonderwijs, zeiden de leraren van Martijn: “het wordt helemaal niets om als bedrijfsleider of vestigingsmanager door te leren kreeg ik de kans om op 20 jarige leeftijd mijn rijbewijs D te halen. Toen was ik in 2004 de jongste chauffeur van Nederland.

In 2005 ervaringen opgedaan bij het GVB in Amsterdam, Connexxion OV in Noord-Holland, Schiphol op het platform. In 2007 voor het eerst bij touringcarbedrijven aan het werk. Totdat in 2008/2009 de kredietcrisis kwam stond ik ook op straat.

In 2010 kreeg ik het aanbod of ik nog op de bus wilde rijden om gestrande vliegtuig passaiers te vervoeren. Daarna kwamen de werkzaamheden in een stroom versnelling en konden touringcarbedrijven chauffeurs gebruiken.

Sinds 01-06-2010 ben ik begonnen als Woort Chauffeursdiensten en begon me zelf als chauffeur te verhuren.

In loop der jaren, bouw je je eigen netwerk op en kijk je af hoe het juist NIET moet. Hoe kan het anders als ik mijn eigen bus zou hebben. Vanuit daar ben ik zelf begonnen als Service touringcarbedrijf. Service houdt in: korte snelle lijntjes met de eigenaar, snelle planning wat beschikbaar is en meedenkend naar een vervoersoplossing.

In maart 2017 heb ik de kans benut mijn eerste eigen touringcar gekocht: DAF Smit (BB-ST-22) uit 01-1995. Deze wagen is inmiddels gedemonteerd in 08-2018.

In maart 2018 uitbereiding van bus nummer 2 een 60 persons Bova Magiq uit 05-2007 (BS-XX-37) vanwege toename van werkzaamheden rondom Amsterdam. De DAF Smit is vervangen door de Jonckeheere Modulo met 52 zitplaatsen.

In juni 2019: de 60-er Bova Magiq heb ik van de hand gedaan, daarvoor mijn jongensdroom achtervolgd. Mijn eerste eigen dubbeldekker gekocht een VDL Synergy met 81 zitplaatsen.

Anno 2020, mijn derde touringcar erbij gekocht, een moderne Scania Omniexpress voorzien van Euro-6 motor, zodat deze door heel Europa ingezet kan worden.

Door de diversiteit aan voertuigen, het adviseren naar een vervoersoplossing voor groepen ziet ons bedrijf de toekomst tegemoet.

De heer M.W.A. Woort
Directeur Bergensche Busreizen